sobota 30. března 2013

vylet do centra c.'3 - Narodni muzeum 2 ( rytirske obdobi ) + nakupy


Aneb jsem schopna se ztratit na klidnem predmesti cestou do jeslicek, ale v rusnem a neprehlednem centru umim lokalizovat slevy v H&M naprosto spolehlive

Jelikoz obdobi velikonocnich prazdnin se zda byti velice zdlouhave, zvlaste mate-li volno a jsou zde neustale navstevy = deti krat dva, rozhodla jsem se dneska zabalit to pomerne brzy a sebrala jsem se v pul dvanacte a jela do Kodane s nejasnym cilem. V S-togu jsem si rekla,ze trocha muzea mne nezabije a sla jsem tedy na navstevu rytirskych stredovekych salu.

Nafotila jsem opet par velice zajimavych kousku,tato vystava je snad jeste zajimavejsi,nez ta predchozi,ale to je mozna jen profsionalni deformace historicky :-) krom rytiru zde maji sve zastoupeni sakralni pamatky, casti z nich jako napr klenby, oltare apod byly vyzvednuty a odborne ulozeny v muzeu. Dale taky jsou zde dejiny vsedniho zivota,takze i hracky, obleceni, nastroje ale i rekononstruovane pokoje ( vybaveny lepe nez kdejaky cesky zamek ) , takze opravdu ma vystava co nabizet - nemusite jezdit daleko a platit hrisne penize za vstup do kostelu nebo zamku, vse je pod cumakem zadara v muzeu.

Za blizsi zminku stoji hlavne fotografie c 3 , coz jsou prvni danske hodiny.

Dale pak foto cislo sest, kde neni svaty Vaclav,ale Christian ( nevim kolikaty ). Techto soch je po Kodani pozehnane.

Desata fotografie je zde predevsim pro Budulinka Vydryska,ktery mne nabadal,abych hodne fotila zajimave veci a obcas muzu vyfotit nejaky ten duckface. Pro ten prvni, verna sve zalibe, jsem si vybrala 300 let stare zrcadlo nevycislitelne hodnoty s zelvovinovym ramem.

Kdyz jsem odesla z muzea, vydala jsem se smerem Magasin du Nord (  ten uzasny obchodak,co me tak fascinoval ) a Kobmagergade, coz je neskutecne dlouha ulice s obchody od H&M pres Prada, Gucci apod po Stellu McCartney a dalsi navrhare. Stastna jako blecha jsem prolejzala obchody a podarilo se mi natrefit i na slevy, takze skoro az slza ukapla,kdyz jsem si rekla,jak by byla stastna slecna Vlckova-Beranova. V jednom nekrestansky drahem obchode s doplnky se mi po kratke bitce se zabalenou arabkou podarilo ukoristit zlevneny ruzovy satek s flitry za 40 dkk!!!! Dnes budu skutecne stastne usinat,vazeni pratele a rodino :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat