pondělí 18. března 2013

Prvni vikend za mnou

Let byl docela prijemny,hodny letistni pan vedle me, prede me ani za me neposadil nikoho ze skupinky norskych pubertaku,akorat nejakeho vecne brblajiciho chlapka ze skupinky danskych senioru posadil vedle me ob sedadlo,takze jsem mela z jeďne strany volno a z druhe okynko. Palubni obsluha,naprd pac nedavali vodu zdarma,ale chteli kreditky, byli jen sai chlapci, dva vikingove a jeden viking z afriky :-D myslim,ze diky dedovi vedle me jsem vyhrala soutez Kdo prvni vypadne z letadla - bude prvni u kufru.a to jsem mela dva kufry!  Teda een kufr a jednu prenosnou komodu na koleckach.
Na letisti na me cekal tatik oleg a batole carl. Cestou z letiste jsme se lehce ztratili na dalnici,tak jsem mela lehci okruh okolo Kodane.
Prvni vecere byla pizza a docela prijemny pokec hlavne s tatikem,ktery ma ruske koreny a po dlouho dobe jsem v jeho okolo nekdo ze Slovanstva. Po veceri jsem byla prinucena koukat na dansky xfaktor, tomu jsem docela rozumnela :-D
V sobotu jsem se seznamovala s detmi. U carla to bude trvat delsi dobu,ale uz se na me smeje a vydrzi u me sedet chvili. S Almou to mam jednodussi,asi holt sedmilete holcicky na me leti :-) pul sobotniho odpoledne jsme vybarvovaly omalovanky a stavely puzzle,co jsem dovezla. Pak jsme hraly hru zvanou Mastermind, tutoe ji znate vsichni, staci vygooglovat :-) dale jsme se v sobotu sli projit po okoli a mela jsem ten nejvetsi mandlovy mufin na svete jako! Odpoledne host-rodice dali dohromady moje kolo a jely jsme s Nannou na prochazku se kouknout,kde je knihovna. Vecer prisala velice mezinarodni navsteva znamych, kdy jsem byla prejmenovana. Asi je pro ne tezke rict Jana,takze je ze me Rihanna (rijana - zpevacka).
V nedeli jsme jeli do Kodane, prvni jsme se sli podivat k mori a pak nam vsem byla takova zima,ze se host rodice rozhodli radsi koupit mi mapu,legitku a knizku-pruvodce a nechat prozkoumani na me,az bude hezkyy :-) pak jsme sli do skromne vypadajici kavarny, kde jsme si dali i obed, kde jsem mela sendvic s hromadoiu krecciho salatku a tim nejlepsim lososem na svete. Odpoledne jsem si pak zase hrala s Almou, krome chvile,kdy se koukala na Narnii amja si sla cist. A tehda se mi stala prihoda,kterou doceni zejmena slecna psickova. Od patku jsem nebyla na wc poradne. No a v tu nedeli vsude klid, zavreny dvere, vsichni napul pospavali - idealni prilezitost jit na trun. Jenze co cert nechtel,a asi pul minuty po mne se i carl rozhodl,ze chce na nocnik,takze mi do koupelny vtrhnul oleg,ktry netusil,ze tam sedim(nejsou tam zamky na dverich,aby se deti nezamkly) takze uz se asi nikdy nebudu stydet pouzit toaletu,jelkoz nic horsiho se mi uz stat nemuze. Vecer se na me prisla podivat Nanny rodina, bracha jeji je poradny viking !!!
V pondeli rano me oleg vzal seznamit se s ucitelkami v carlove jestlickach a pak na urad vyridit papiry,takze vse v poradku a ted jen cekam na obcanku,az mi ji poslou. Po prijezdu z uradu jsem asi hodinu zehlila tri sakra drahy kosile a pote jsem se dobrovolne a sama vydala na kole po okoli. Dojela jsem na centralni ulici s obchody,kde jsem zkoukla knihkupectvi, drogerku a suprmarket. Jela bych i dal,ale desne fuka,jednou mi to kolo i spadlo pred obchodem ze stojanu. Od soboty vsichni rikaji,ze se blizi snehova boure.
Takze ted mam volno docela takove delsi,uklizeno je, venku jsem byla, akorat pak se mnou oleg sjede pro deti, pojede na etiste a za mnou prijde domu jejich babicka,abych tu nebyla hmed zezacatku sama, protoze Nanna prijde dom az kolem osme.
Par postrehu: 1) doopravdy naprosto jiny svet. Porad nekam letaji za praci nebo jentak,tak poslocham a tvarim se ,zento chapu. Treba vcera u vecere vypravel nanny brach,ze dneska leti do gronska, prislo mi to hrozne wooooow,takze mi pak vypraveli,ze tam jednou byli na rodinem vylete. Oleg vecer leti za praci do svycar. Takze cestovani je pro ne ormalni a kdyz jsem rekla,ze jsem nikda nebyla nv anglicky mluvici zemi,tak Nanna zacala planovat,jak me na nejaky vikend poslat do londyna a u kterych znamych ,e ubytovat. Naproti tomu vsemu jsou to doopravdy normalni lide,zadni snobi, dum neni uplne nijak obrovsky ani preplacany a zii tu dve rodiny. Vlastne maji byt cca pet a pul (jidelna) plus jedna a ja mam pristenek po schody.
2) ziju jako harry potter v pristenku pod schody :-D myslela jsem,e me vomejou,kdyz me tam vedli,je to fakt pod shodama a vypada to jako dvere do sklepa. Ale muj pokoj jen vetsi nez nas obyvak doma,takze vevnitr fakt supr. Vlastne mam vetsi pokoj nez obedeti dohromady.
3) moje anglictina je proste otresna a to nebudu komentpvat.

Takze ... ted se teim na stredu do skoly a azmza dva tydny prijede Justin,jsem na nej zvedava a vezme me do kodane . Mejte se zatim

1 komentář:

  1. SUPR NAPAD neterinko ;-) mooooc si to tam uzij...uz se tesim na dalsi funny story :-D)))))

    OdpovědětVymazat