neděle 28. dubna 2013

Sakura festival

Vikend se Sakura festivalem byl jednim z nejlepsich zazitku tady v Kodani. Na vikend jsem byla sama doma,tak jsem se rozhodla to zkusit. Jelikoz nikdo z toho mala lidi,co tu znam,nemel cas a ja nechtela jit sama, sla jsem se skupinou meetup.com ( stranka,kde jsem si vytvorila profil a podle preferenci a zajmu jsem se prihlasila do skupin a skupiny podle zajmu svych clenu poradaji vyletY,seslosti,party apod) . Bylo to moje prvni meetup setkani a vyslo podle me skvele. Prihlasenych nas bylo cca sedmdesat a prislo nas tak petadvacet . Byly jsme tri holky stejneho veku,ostatni tak o generaci starsi,takze logicky jsme se se Sarah a Christine odthrly. Ted stale cekam na fotky od Sarah,abych je mohla pridat.
Spolecne jsme si sly projit vsemozne zajimave stanky s ukazkami origami,kaligrafie apod. Cestou jsme dostaly ochutnavku sake. Pak jsme se koukaly na ceremonial pripravy caje. Kolem poledniho jsme sly na obed, na japonskou polevku miso, docela mi pripominala nase vyvary. Hlavnr jsme to odpoledne prozvanily. Ale koukaly jsme i na podium,kde probihaly ukazky samurajskeho boje, ruznyc bojovych umeni napr juda a take tradicnich tancu. Na konci sveho vystoupeni se tanecnici rozhodli naucit to nas, publikum a atmosfera byla uzasna, pulka parku jsme tancili. Mezi nami chodil postarsi japonsky strejda a tancujicim rozdaval jakasi mavatka k tanci, mavatko mam na sve mezinarodni nastence :-)
No a nejlepsi na vsem byly samozrejme ruzne kostymi,ja jsem neodolala a musela jsem se vyfotit s pikacu. I kdyz nechaou,co na japonskem festivalu delal avatar.

1 komentář: